میدان پیامبر اعظم
یکی از مناطق استان آذربایجان غربی است که در ناحیه ی جنوب باختر این استان و منطقه ی مرزی جمهوری اسلامی ایران و عراق قرار گرفته است. پيرانشهر به دليل موقعيت نظامی و وضع ارتباطی و اقتصادی در حال توسعه و گسترش است. اهالی این منطقه به کشاورزی و دام داری اشتغال دارند
مکان های دیدنی و تاریخی
صنايع و معادن
صنایع شهرستان پیرانشهر محدود به صنایع دستی و صنایع کوچک کارگاهی است. این منطقه در مسیر توسعه قرار دارد و هنوز صنعت بزرگ و قابل توجهی در آن دیده نمی شود.
کشاورزی و دام داری
پیرانشهر يک منطقه كشاورزی است و بیش ترین افراد ساکن آن به كشاورزی و دام داری اشتغال دارند محصولات آن توتون، چغندر قند، حبوبات، پشم و روغن است. دام داری نیز در این منطقه رایج است و بیش تر به صورت سنتی اجرا می شود.
وجه تسميه و پيشينه تاريخي
پيرانشهر در گذشته؛ خانه نام داشت. اما بعدها با توجه به نام ايل پيران به پيرانشهر تغيير نام يافت. پيرانشهر در مرز ايران و عراق قرار گرفته است و به دليل موقعيت نظامی و وضع ارتباطی و اقتصادی رو به گسترش و توسعه است. قسمتی از مرکز شهرستان در دامنه كوه و باقی آن در زمين های هموار ساخته شده است.
مشخصات جغرافيايي
پيرانشهر یکی شهرستان های استان آذربایجان غربی است که در جنوب باختری استان واقع شده است. این منطقه از شمال به نقده و اشنویه؛ از جنوب به سردشت؛ از خاور به مهاباد و از باختر به مرز ایران و عراق محدود می شود. مرکز این شهرستان در درازای خاوری 45 درجه و 8 دقيقه و پهنای شمالی 36 درجه و 42 دقيقه و در ارتفاع 1460 متری از سطح دريا واقع شده است. كوه های بلندی چون سياه كوه در شمال و شيخان در جنوب اين منطقه سر برافراشته و از همين كوه ها چشمه های رود زاب روان است. مسیرهای ارتباطی این منطقه را راه پيرانشهر– اشنويه به درازای 44 كيلومتر و راه پيرانشهر – سردشت به درازای 112 كيلومتر تشکیل می دهد.
منبع:
http://pop3da.ir
http://urmia.irib.ir
گردآورنده:
کاوه ملک میرزایی |