برای ایرانیان پرتالی است متمرکز به جغرافیای گردشگری که این جغرافیا بستر مناسبی برای توسعه سایر بانکهای اطلاعاتی از قبیل مشاهیر و بزرگان هر شهر و بررسی آثار آنها و بانکهای اطلاعاتی مثل، خدمات و گردشگری که شامل غذاهای محلی،سوغات،صنایع دستی،بازار،صنعت،اکوتوریسم می باشد.با فرستادن عکس،سفرنامه،فیلم کوتاه،گذاشتن کامنت در آخر هر مطلب و معرفی شغل یا کار خود در آن منطقه، و با به اشتراک گذاشتن این مطالب به توسعه صنعت توریسم کشور کمک کرده باشیم
سه شنبه ١١ مهر ١٤٠٢
جستجوی پیشرفته   جستجوی وب
گردشگری
ورود
نام کاربری :   
کلمه عبور :   
 
متن تصویر:
عضویت
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 34157
 بازدید امروز : 2275
 کل بازدید : 64516001
 بازدیدکنندگان آنلاين : 24
 زمان بازدید : 1.3022
شاهين دژ

شهر شائين دژ

آبشار اوزان

آبشار اوزان

در زمان ساسانيان در 30 كيلومتري آتشكده، آذر گشنسب، قلعه اي بانام صائين (نگهدارنده) دژ بنا شد. اين قلعه مورد استفاده افرادي بود كه براي نيايش وزيارت به آتشكده مي‌آمدند. بعد از حمله اعراب، نام آن صائين قلعه تغيير يافت. اين قلعه در دوره‌هاي بعد محل عبور واقامت زائران كربلا شد. نام اين شهر در دوران به شاهين دژ تغيير يافت، ولي پس ازپيروزي انقلاب اسلامي همان صائين دژ خوانده شد.

مکان های دیدنی و تاریخی

سواحل رودخانه ی زرينه رود (جغتو) از جاذبه های طبيعی و پل ها و سدهای شاهين دژ نيز از بناهای تاريخی و مکان های ديدنی این منطقه به شمار می روند.  

 صنايع و معادن

صنایع شهرستان شاهین دژ به دو دسته ی کارگاهی و دستی تقسیم می شود. قالی، جاجیم و گلیم بافی از مهم ترین صنایع دستی این منطقه به شمار می آیند که گلیم آن به لحاظ مرغوبیت به خارج از شهرستان نیز صادر می شود.  

 کشاورزی و دام داری

شاهين دژ منطقه ای كشاورزی است و انواع محصولات گندم، جو، بنشن، گياهان علوفه ای، ‌سيب، انگور، گلابی، به، گردو، بادام، گيلاس و توتون از مهم ترين محصولات كشاورزی این شهرستان محسوب می شوند. دام داری نیز در کنار کشاورزی به صورت سنتی در این منطقه رواج دارد و انواع محصولات دامی در این ناحیه به مصرف اهالی می رسد.  

 وجه تسميه و پيشينه تاريخي

در زمان ساسانيان در 30 كيلومتری آتشكده آذر گشنسب، قلعه ای با نام «صايين دژ» (نگه دارنده دژ) بنا شد. اين قلعه مورد استفاده افرادی بوده كه برای نيايش و زيارت به آتشكده می آمدند. بعد از حمله اعراب، نام آن به صايين قلعه تغيير يافت. اين قلعه در دوره های بعد محل عبور و اقامت زايران كربلا شد. نام اين شهر در دوران پهلوی به شاهين دژ تغيير يافت، ولی بعد از پيروزی انقلاب اسلامی همان صايين دژ خوانده شد.  

 مشخصات جغرافيايي

شاهین دژ یکی از شهرستان های استان آذربایجان غربی است که در ناحیه ی جنوب خاوری این استان واقع شده است. مرکز شاهين دژ در 46 درجه و 34 دقيقه درازای خاوری و 36 درجه و 40 دقيقه پهنای شمالی و در ارتفاع 1370 متری از سطح دريا واقع شده است. رود اخچه از ميان شهر می گذرد و زرينه رود و هاچه سو از ديگر رودها هستند. آب و هوای اين شهرستان معتدل و نسبتا خشک است. شهر شاهين دژ در 216 كيلومتری جنوب خاوری اروميه و در مسير جاده تكاب – ميان دوآب قرار گرفته است و از اين مسیر به درازای 58 كيلومتر به سوی شمال باختری تا شهرستان ميان دوآب و 79 كيلومتر به سوی جنوب خاوری تا شهرستان تكاب راه دارد.  

منبع:

http://seeiran.ir

http://irandeserts.com

گردآورنده:

کاوه ملک میرزایی