برای ایرانیان پرتالی است متمرکز به جغرافیای گردشگری که این جغرافیا بستر مناسبی برای توسعه سایر بانکهای اطلاعاتی از قبیل مشاهیر و بزرگان هر شهر و بررسی آثار آنها و بانکهای اطلاعاتی مثل، خدمات و گردشگری که شامل غذاهای محلی،سوغات،صنایع دستی،بازار،صنعت،اکوتوریسم می باشد.با فرستادن عکس،سفرنامه،فیلم کوتاه،گذاشتن کامنت در آخر هر مطلب و معرفی شغل یا کار خود در آن منطقه، و با به اشتراک گذاشتن این مطالب به توسعه صنعت توریسم کشور کمک کرده باشیم
سه شنبه ١١ مهر ١٤٠٢
جستجوی پیشرفته   جستجوی وب
گردشگری
ورود
نام کاربری :   
کلمه عبور :   
 
متن تصویر:
عضویت
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 38285
 بازدید امروز : 2618
 کل بازدید : 64516344
 بازدیدکنندگان آنلاين : 15
 زمان بازدید : 1.5313
چادگان

چادگان

 دهکده تفریحی زاینده رود

دهکده تفریحی زاینده رود

براساس تقسیمات باکر سرزمین ایران به شش حوضه منطقه‌ای تقسیم گردیده که بزرگ‌ترین آن حوضه آبی ایران مرکزی است. حوضه مرکزی خود به هفت زیر حوضه از جمله حوضه آبی باتلاق گاوخونی به مساحت ۱۰۲۴۶۲ کیلومتر مربع تفکیک شده، که این حوضه، خود جند حوضه کوچک‌تر مانند حوضه آبی زاینده رود به مساحت ۲۷۵۷۰ کیلومتر مربع را شامل می‌شود. حوضه آبی شهرستان چادگان یکی از زیر حوضه‌های زاینده رود محسوب می‌گردد.

شهر چادگان (مرکزشهرستان)در فاصله ۱۱۵ کیلومتری جنوب غرب شهر اصفهان واقع گردیده و شهرستان با مساحت تقریبی ۱۲۰۰کیلومتر مربع بین ۵۱/۵۰تا۱۳/۵۰طول شرغی و۵۸/۳۲/تا۳۲/۳۲عرض شمالی از سمت شمالوشرق باشهرستان تیران وکرونازسمت شمال غربی با شهرستان فریدن از سمت غرب بافریدونشهر وازسمت جنوب بااستان چهار مهحال بختیاری همجوار میباشد واز نظر موقیتآبوهوایی با توجه به ضرایب اقلیمی بین شاخص های معتدل تا سرد وکوهستانی در نوسان میباشد.میانگین بارش سالانه ۳۲۵میلیمتر ومیانگین دمای سالیانه ۸/۹درجه سانیگراد بوده وحد اقل دمای مطلق روزانه تا۳۰-درجه سانتی گراد نیز می رسد.

زاینده رود یا زند رود به طور طبیعی از جبهه شمال شرقی زردکوه بختیاری در پای کوه کارکنان واقع در چهلگرد سرچشمه می‌گیرد و در طول مسیر ۳۶۰ کیلومتری خود تا مصب، شعب کوچک و بزرگ بیشماری به آن می‌ریزد. هر چه از سرچشمه به طرف مصب یعنی باتلاق گاوخونی پیش می‌رویم از مقدار آب وارده و تعداد شعب کاسته می‌گردد تا جائیکه بعد از رسیدن به محل سد زاینده رود در ۸۰ کیلومتری شمال شرق سرچشمه، شعب دائمی آن قطع می‌شود. اجمالا مناطق اصلی تأمین کننده آب زاینده رود دهستان‌های شوراب، تنگ گزی، چنارود و گرچمبو بوده و شعب آب زری، خوش آب، کوهرنگ (تونل اول و دوم و سوم)، آب چم در، چشمه دیمه، آب خوربه، آب کوگانک، آب خرسانک و رود اورگان تأمین کنندگان آب زاینده رود محسوب می‌گردند. حجم آورد سالیانه این رودخانه به طور متوسط بیش از ۱۴۵۰ میلیون متر مکعب می‌باشد.

رودخانه پلاسجان یا اسکندری زهکش نیمی از شهرستان فریدن است که از سه شعبه دامنه، دهق و نهر خلج تشکیل یافته که در حوالی روستای سواران به هم می‌پیوندند و نهایتا در نزدیکی روستای علی آباد (قلعه شاهرخ) در منتهی الیه غرب دریاچه سد زاینده رود به رودخانه زاینده رود ملحق می‌شود

آثار مهم تاریخی و دیدنی:

 خصوصيات اجتماعي چادگان:

دين –زبان و ميزان سواد در شهر چادگان

بر اساس پرسشنامه هاي اماري تنظيم شده اهالي ساكن در شهر چادگان مسلمان و داراي مذهل شيعه مي باشند مسجد جامع شهر سابقه اي نسبتا طولاني دارد و در بافت قديمي شهر جاي گرفته است كه نوسازي شده و اثر معماري قديمي ندارد .موقعيت استقرار مسجد جامع چهار محله خاني ،محله هاشميان و محله خوانين را به هم پيوند مي دهد و دسترسي ساكنين محله هاي مذكور را براي انجام فرايض ديني ميسر مي سازد علاوه بر مسجد جامع ،محله بادبادگاني ها ، محله حفيظ اباد و محله هاشميان هر كدام داراي يك مسجد كوچك محلي و در محله عباسي مسجد جديدي مورد بهره برداري قرار دارد .از تعداد 2415 خانوار ساكن در شهر چادگان تعداد معدودي صرفا به فارسي تكلم مي نمايند بلكه تكلم محلي ساكنين زبان تركي است .

 خورشید گرفتگی سال ۱۳۷۸

شهرستان چادگان یکی از مراکز اصلی رصد آخرین خورشید گرفتگی قرن بیستم بود. موقعیت جفرافیایی این شهرستان امکان مشاهده خورشیدگرفتگی کامل را فراهم می‌کرد. به همین علت تعداد زیادی از بازدیدکنندگان داخلی و خارجی در آخرین خورشیدگرفتگی قرن بیستم در روز ۲۰ مرداد سال ۱۳۷۸ (۱۱اوت ۱۹۹۹) در چادگان حضور داشتند.

 جمعیت ومردم

بنابر سرشماری مرکز آمار ایران، جمعیت شهرستان چادگان در سال ۱۳۸۵ برابر با ۳۴۴۷۶ نفر بوده‌است، مردم چادگان ازبختیاریهای چهارلنگ می‌باشند.

 قالی وقالیچه‌های بختیاری

بافت قالی وقالیچه‌های بختیاری در این منطقه ازدیربازرونق داشته لیکن درسالهای اخیر کمتر به آن توجه شده‌است.

منبع:

http://ebrahimmoon.blogfa.com

http://esfahantour.mihanblog.com

http://www.niazesafar.com

گردآورنده:

کاوه ملک میرزایی