برای ایرانیان پرتالی است متمرکز به جغرافیای گردشگری که این جغرافیا بستر مناسبی برای توسعه سایر بانکهای اطلاعاتی از قبیل مشاهیر و بزرگان هر شهر و بررسی آثار آنها و بانکهای اطلاعاتی مثل، خدمات و گردشگری که شامل غذاهای محلی،سوغات،صنایع دستی،بازار،صنعت،اکوتوریسم می باشد.با فرستادن عکس،سفرنامه،فیلم کوتاه،گذاشتن کامنت در آخر هر مطلب و معرفی شغل یا کار خود در آن منطقه، و با به اشتراک گذاشتن این مطالب به توسعه صنعت توریسم کشور کمک کرده باشیم
سه شنبه ١١ مهر ١٤٠٢
جستجوی پیشرفته   جستجوی وب
گردشگری
ورود
نام کاربری :   
کلمه عبور :   
 
متن تصویر:
عضویت
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 32654
 بازدید امروز : 8201
 کل بازدید : 64521927
 بازدیدکنندگان آنلاين : 3
 زمان بازدید : 1.2969
فريدن

شهر فریدن (داران)

پل  نوغان

پل نوغان

فریدن در دوره هخامنشی "پرتیكان"‌ نام داشت و یكی او ایالات بزرگ آران بود كه پس ازهجوم اسكندر مقدونی میدان تاخت و تاز یونانیان گردید و روبه ویرانی نهاد. بعضی از مورخان نیز این منطقه را به نام "پارتیاكن" نامیده اند. در زمان صفویه، عده ای از ارمنی ها و گرجی ها به این منطقه كوچانده شدند و درآن سكنی گزیدند.

مکان های دیدنی و تاریخی

سواحل زاينده رود که يکی از زيباترين و بااهميت ترين رودهای ايران است، از مهم ترين گردش گاه های اهالی شهرستان فريدن به شمار می آيد.

 صنايع و معادن

از صنايع معادن فريدناطلاعات مستندي در ست نيست.

 کشاورزی و دام داری

مهم ترين فرآورده های كشاورزی سيب زمينی، گندم، جو، يونجه، غلات، نباتات علوفه ای، حبوبات و... است. همه ساله هزاران تن سيب زمينی، از فريدن به ديگر نقاط صادر می گردد. هم چنين دامداری در اين منطقه از رونق زيادی برخوردار بوده و همه ساله شمار زيادی دام زنده برای ذبح، گوشت، پوست و لبنيات به شهر اصفهان صادر گرديده و لبنيات آن فراوان و سرشناس است.

مشخصات جغرافيايي

داران، مركز شهرستان فريدن، با پهنه ای حدود 5 كيلومتر مربع، ‌در باختر استان اصفهان، د‌ر 32 درجه و 58 دقيقه و 45 ثانيه پهنای شمالی و 50 درجه و 25 دقيقه درازای خاوری نسبت به نيمروز گرينويچ قرار دارد. اين شهرستان از شمال به شهرستان خوانسار، از باختر به استان لرستان و شهرستان فريدون شهر، از خاور به شهرستان نجف آباد، ‌و از جنوب به استان چهار محال و بختياری محدود است. شهر داران نيز از سوی شمال به كوه دازك، از باختر به خليل آباد و زاينده رود، از خاور به اراضی دهستان دالان كوه، و از جنوب به روستای دهق محدود است. بلندی داران از سطح دريا 2 هزار و 390 متر و فاصله هوايی آن تا تهران 310 كيلومتر است. هوای داران معتدل و خشک بوده، بيشترين درجه حرارت در تابستان ها 35 درجه سانتی گراد بالای صفر و كم ترين آن، در زمستان ها 18درجه زير صفر است. ميانگين بارش ساليانه داران، 350 ميلی متر بوده است.
شهرستان فريدن ناحيه ای كوهستانی است. كوهستانی بودن ناحيه و بلندی زياد از سطح دريا، موجب ريزش بارندگی، به ويژه برف گشته كه در سرسبزی و رويش گياهان گوناگون موثر بوده مراتع سرسبز و خرمی را به وجود آورده است. پوشش گياهی شهرستان را گون، گز، كرفس كوهی و درختان پراكنده بلوط تشكيل می دهند.
آب و هوای شهرستان فريدن در بهار و تابستان معتدل و در زمستان بسيار سرد است. بيش ترين درجه حرارت در طی سال تنها در 4 ماه بين 39-31 درجه سانتی گراد است و از سويی 6 ماه از سال، در شهرستان فريدن پديد يخ بندان وجود دارد. كم ترين درجه حرارت در سردترين روزهای سال 8/29- درجه سانتی گراد گزارش شده و روزهای يخ بندان در سال، حدود 128 روز بوده است. ( برای اطلاعات بيش تر نگاه کنيد به اطلاعات جغرافيايی فريدن )

وجه تسميه و پيشينه تاريخي

شهر داران مرکز شهرستان فريدن، در گذر تاريخ كهن ايران به نام های : پاراتاكن، پارتاكن، ‌پرتكين، پاراتاكين، پركان، پاره تاكن، پرتيكان، فريدون و فريدين ناميده شده است. داران در روزگار مادها جزو ماد بزرگ ( تمامی بخش مركزی و باختری ايران است ) بوده و در دوران هخامنشی جزو ساتراپ پرتيكان بوده از مراكز مهم بازرگانی و ارتباطی به شمار می آمده است.
اين شهر در زمان صفوی « دارالعمار » بوده كه به مناسبت زندگی خان ها و رهبران عشايری كه در اين محل می زيستند، بدين نام خوانده شده است.در اواخر دروان صفوی، افغان ها منطقه اصفهان را گشودند و داران نيز به دست آنان افتاد و افغان ها تا باختری ترين بخش های فريدن پيش رفته ويرانی هايی به بار آوردند.
در زمان نادرشاه افشار، علی مردان خان بختياری چهار دانگ به مخالفت با حكومت مركزی برخاست. در نتيجه بخش هايی از داران مورد تاخت و تاز سپاه نادرشاه قرار گرفت و علی مردان خان اعدام و سه هزار خانوار چهارلنگ بختياری از ناحيه فريدن و شهر داران به خراسان تبعيد شدند. هم چنين بخشی از طايفه های عرب خراسان را به اين ديار كوچاندند که بيش تر آنان در روستاهای دره بيد، دامنه و آشگر اسكان يافتند.
پس از نادرشاه افشار، كريم خان زند بختياری ها را در داران سركوب كرد. قاجاريان نيز پس از چيره گی بر استان اصفهان، بختياری ها را در سال 1172 هـ . ق سركوب كردند. در همين زمان با توانمند شدن محمد تقی خان بختياری، تلاش بختياری ها برای به دست آوردن آبادی های بيش تر فريدن، به ويژه آبادی های ارمنی نشين به اوج خود رسيد و محمد تقی خان، عشاير بيش تری را به فريدن آورد. در سال 1318 هـ . ق داران به عنوان مركز ناحيه فريدن انتخاب شد. فرمانی به همين تاريخ از سردار اسعد بختياری موجود است، كه موجب آن، دامداران فريدن از دريافت ماليات از پرورش دهنده گان زنبور عسل خوانسار، كه از مراتع فريدن استفاده می كردند منع شده اند.

منبع:

http://seeiran.ir

گردآورنده:

کاوه ملک میرزایی