برای ایرانیان پرتالی است متمرکز به جغرافیای گردشگری که این جغرافیا بستر مناسبی برای توسعه سایر بانکهای اطلاعاتی از قبیل مشاهیر و بزرگان هر شهر و بررسی آثار آنها و بانکهای اطلاعاتی مثل، خدمات و گردشگری که شامل غذاهای محلی،سوغات،صنایع دستی،بازار،صنعت،اکوتوریسم می باشد.با فرستادن عکس،سفرنامه،فیلم کوتاه،گذاشتن کامنت در آخر هر مطلب و معرفی شغل یا کار خود در آن منطقه، و با به اشتراک گذاشتن این مطالب به توسعه صنعت توریسم کشور کمک کرده باشیم
شنبه ٠٥ فروردين ١٤٠٢
جستجوی پیشرفته   جستجوی وب
گردشگری
ورود
نام کاربری :   
کلمه عبور :   
 
متن تصویر:
عضویت
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 33053
 بازدید امروز : 920
 کل بازدید : 64282695
 بازدیدکنندگان آنلاين : 1
 زمان بازدید : 1.0313
ساوجبلاغ

شهرستان ساوجبلاغ

سراسرنمای دریاچه سد طالقان

سراسرنمای دریاچه سد طالقان

ساوجبلاغ در غرب استان تهران قرار دارد و دارای سه بخش یعنی مركزی، طالقان، و نظرآباد است. این شهرستان دارای دوازده دهستان و سه شهر نظر آباد، هشتگرد و طالقان است.

 مراكز ديدني

جاذبه های طبیعی

مراكز مذهبی

سایر دیدنی های ساوجبلاغ پاسگاه طالقان ، قلعه گیل كیا ،آبشار عسلك ، چشمه آب معدنی عسلك ، چشمه آب معدنی لمبران ، چشمه آب معدنی سرب جوستان ، غار برج ، بقعه سید شرف الدین ، بقعه بادمستان و  بقعه خشت و گل و گورستان زردشتیان می باشد.

صنايع و معادن

از صنايع ماشينی شهرستان ساوجبلاغ می توان توليدات ماشين آلات كشاورزی، پارچه بافی، توليد سيمان، شوفاژ، رادياتور سازی و تهيه دان طيور را نام برد كه از اهميت ويژه ای برخوردار است. عمده ترين صادرات اين شهرستان عبارتند از: پارچه، سيمان، گندم، جو، سيب،‌ چغندرقند، هلو، گلابی،‌ گيلاس،‌ انگور، توت ‌و بادام.
از صنايع ماشينی شهرستان می توان توليدات ماشين آلات كشاورزی، پارچه بافی، توليد سيمان، شوفاژ، رادياتور سازی و تهيه دان طيور را نام برد كه از اهميت ويژه ای برخوردار اند. 

کشاورزی و دام داری

كشاورزی از مهم ترين مشاغل اهالی به شمار می رود و از ديرباز باز شامل كشت گندم، جو، چغندرقند، بنشن و تره بار بوده است. باغ داری يكی ديگر از رشته های اقتصادی اين شهرستان است كه شامل: كشت درختان ميوه از قبيل سيب، گوجه، ‌گيلاس، زردآلو و هلو است. نوع كشت 80 درصد آبی است كه بیش تر از چاه های ژرف و نيمه ژرف تأمين می شود. يكی ديگر از فعاليت های اين شهرستان دام داری است که در كنار كشاورزی انجام می شود. انواع فرآورده های لبنی و دامی از قبيل پوست، پشم و لبنيات از جمله توليدات اين منطقه است. 

وجه تسميه و پيشينه تاريخي

نام ساوجبلاغ از دو کلمه ساوج و بلاغ ترکیب شده است. بلاغ در زبان ترکی به چشمه یا رودخانه گفته می شود و به نظر می رسد منظور از ساوجبلاغ؛ رودخانه ی ساوه بوده که به مرور به ساوج تغییر یافته است. هشتگرد مركز شهرستان ساوجبلاغ است. گفته می شود اين شهر در دوره قاجاريه روستای كوچكی بيش نبوده و فقط يک كاخ ييلاقی در آن موجود بوده است. در مورد نام گذاری آن نیز روايت می كنند كه نام شهر هشتگرد ابتدا «هشت كرد» بوده و با گذشت زمان به هشتگرد تغيير پيدا كرده و علت نام گذاری آن اقامت هشت خانوار كرد در اين شهرستان بوده است. شهر جديد هشتگرد نیز به منظور اسكان جمعيت سرريز تهران و ايجاد تعادل زيست محيطی منطقه به وجود آمده و از آن جا كه در شمال شهر فعلی هشتگرد واقع است، می تواند از تسهيلات شهر قديم نيز برخوردار شود. در جنوب شهر جديد محوطه ای به وسعت 150 هكتار، كه امكان گسترش آن تا حدود 350 هكتار وجود دارد، به عنوان ناحيه صنعتی وجود دارد كه بخش عمده ای از اشتغال صنعتی اين منطقه را تامين می كند. 

 مشخصات جغرافيايي

شهرستان ساوجبلاغ از خاور به شهرستان كرج، از شمال به طالقان، از شمال و باختر به شهرستان قزوين، و از جنوب به شهرستان های شهريار و ساوه محدود می شود. مركز اين شهرستان؛ هشتگرد است كه از نظر جغرافيايی در 50 درجه و 40 دقيقه درازای خاوری و 35 درجه و 57 دقيقه پهنای شمالی و بلندی 1250 متری از سطح دريا قرار دارد. رودهای فصلی آغشت، كردان، گردره، از رودهای مهم اين منطقه بوده و آب و هوای آن معتدل و خشک است. راه های دسترسی به این منطقه عبارتند از:
- راه هشتگرد ـ قزوين
ـ راه هشتگرد ـ‌ كرج به درازای 30 كيلومتر
- راه هشتگرد - تهران به درازای 70 كيلومتر
- راه هشتگرد - قزوين به درازای 90 كيلومتر
راه های فرعی ديگری نيز روستاها و بخش ها را به مراكز بخش و شهرستان متصل می کنند. هم چنين جاده ترانزيتی تهران – تبريز – اروپا از ميان شهر می گذرد، و راه آهن تهران – تبريز از جنوب خاوری شهر هشتگرد مركز شهرستان ساوجبلاغ عبور می كند. 

منابع:

http://www.chn.ir

http://www.hamshahrionline.ir

http://fa.wikipedia.org

http://www.tebyan.net

گردآورنده:

کاوه ملک میرزایی