برای ایرانیان پرتالی است متمرکز به جغرافیای گردشگری که این جغرافیا بستر مناسبی برای توسعه سایر بانکهای اطلاعاتی از قبیل مشاهیر و بزرگان هر شهر و بررسی آثار آنها و بانکهای اطلاعاتی مثل، خدمات و گردشگری که شامل غذاهای محلی،سوغات،صنایع دستی،بازار،صنعت،اکوتوریسم می باشد.با فرستادن عکس،سفرنامه،فیلم کوتاه،گذاشتن کامنت در آخر هر مطلب و معرفی شغل یا کار خود در آن منطقه، و با به اشتراک گذاشتن این مطالب به توسعه صنعت توریسم کشور کمک کرده باشیم
چهارشنبه ١٢ مهر ١٤٠٢
جستجوی پیشرفته   جستجوی وب
گردشگری
ورود
نام کاربری :   
کلمه عبور :   
 
متن تصویر:
عضویت
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 33385
 بازدید امروز : 225
 کل بازدید : 64522208
 بازدیدکنندگان آنلاين : 8
 زمان بازدید : 2.1406
شمیرانات

شمیران

شمیران

یادی از آن روزهای شمیران

شمیران به معنای محل سرد است و به ناحیه كوهستانی شمال تهران نیز می‌گویند. در گذشته شمیران بخشی از ناحیه قصران بزرگ بوده است. قصران معرب كوهساران است و تمام دامنه های رشته كوه‌های البرز تا جنوب شهر ری را قصران می‌نامی‌دند. امروزه بخشی از شمیران در تقسیم بندی های تهران بزرگ جزو منطقه یك شهرداری تهران بشمار می‌رود. شمیران قدمتی هزار ساله دارد و از نظر تاریخی با ری باستان در جنوب تهران پیوند دارد.

مراكز دیدنی

جاذبه‌های طبیعی

اماكن مذهبي

صنايع و معادن

صنايع شهرستان شمیران شامل صنايع مواد غذايی، ريسندگی وبافندگی، پوشاک و صنايع الکترونيکی می شوند.
معادن فعال اين شهرستان عبارتند از:
الف: بخش مركزی ـ سنگ سبز بدل آباد و دركه واقع در 3 كيلومتری شمال باختری اوين وباختر دركه.
ب:‌ بخش لواسانات
- مارن رسی در سبو بزرگ (محدوده گلندوک)
- سنگ تراس جاجرود (سنگ آهک مازنی) واقع در كوه جاجرود كه بوسيله شركت سيمان ری مورد استخراج و بهره برداری قرار می گيرد.
- سنگ لاشه ساختمانی جاده لشگرک به افچه و لواسان.
- سنگ گچ واقع در 5 و 7 كيلومتری شمال گلندوک و اطراف روستای كند بالا و پايين.
- معدن سنگ باغ كمش.
پ: بخش رودبار قصران
- معدن ذغال سنگ دريوک 18 كيلومتری شمال خاوری فشم.
- معدن ذغال سنگ خاتون بارگاه 20 كيلومتری شمال خاوری فشم (انتهای راه فشم ـ گرمابدر)
- سنگ گچ آهار در راه اوشان به روستای آهار.
- معدن سنگ لاشه ساختمانی جيرود 11 كيلومتری شمال باختری فشم (جاده فشم به شمشک) هم چنين يک معدن فسفات دراطراف روستای زايگان 9 كيلومتری شمال خاوری فشم شناسايی و كشف شده ولی تا كنون مورد استخراج و بهره برداری قرار نگرفته است. 

کشاورزی و دام داری

آب كشاورزی از رودخانه ها و چشمه سارها تامين می شود و محصولات كشاورزی آن عبارتند از: گندم، جو و تره بار. باغ داری در سطح وسيع تری جريان يافته و شامل پرورش انواع درختان ميوه از قبيل سيب، گلابی، آلبالو، گيلاس، زردآلو، خرمالو، ‌توت و غيره می شود. دام داری نيز در اين شهرستان رونق داشته و علاوه بر گوسفند داری شامل پرورش طيور و زنبور عسل نيز می شود كه فرآورده های آن از جمله صادرات اين شهرستان به شمار می روند. هم چنين مراتع و چراگاه های متعددی كه دارای پوشش گياهی غنی هستند در بخش های لواسانات و رودبار قصران وجود دارد كه علاوه بر دام داران محلی در دو فصل بهار و تابستان مورد استفاده دام داران متحرک و نيمه متحرک از شهرستان های ديگر نيز قرار می گيرد. 

وجه تسميه و پيشينه تاريخي

شمیرانات از مناطق خوش آب و هوا و ییلاقی اطراف تهران به شمار می آمده و به همین لحاظ همواره مورد توجه امرا و سلاطین وقت بوده است. در دوره قاجاریه که شهر تهران به پایتختی انتخاب شد، منطقه ی شمیران به ییلاق و استراحت گاه شاهان قاجار و ثروتمندان شهر تبدیل شد و هر یک قصری در این منطقه برای خود ساخته و باغی آباد کردند. این منطقه در دوره ی پهلوی نیز بسیار مورد توجه حاکمان وقت بود و به همین سبب در این شهرستان کاخ ها و باغ های بسیار زیبایی وجود دارند که امروزه برخی از آن ها به عنوان موزه مورد بازدید عامه ی مردم قرار می گیرند. 

 مشخصات جغرافيايي

شهرستان شمیرانات که در شمال استان تهران واقع شده؛ از شمال به شهرستان های نور و آمل، از خاور به شهرستان دماوند، از جنوب به تهران و شهرستان ورامين، از جنوب باختری به بخش كن و از باختر به شهرستان كرج محدود می شود. شهرستان شميرانات كه مركز آن شهر تجريش است، از 3 بخش مركزی، لواسانات و رود بار قصران تشكيل شده است. تجريش از نظر جغرافيايی در 51 درجه و 26 دقيقه درازای خاوری و 35 درجه و 49 دقيقه پهنای شمالی و بلندی 1500 متری از سطح دريا واقع شده است. مهم ترين رودخانه ی این منطقه؛ رودخانه ی جاجرود است و آب و هوای شهرستان شميرانات به علت موقعيت كوهستانی سرد و خشک است. تقريبا تمام راه هايی كه در تهران آورده شده، به لحاظ پيوستگی زياد شهرستان شميرانات با شهرستان تهران شامل حال اين شهرستان نيز می شود. علاوه بر راه های تهران، راه های فرعی كه شهرهای مختلف اين شهرستان را به هم پيوند می دهد نيز موجود است. 

منبع:

http://anthropology.ir

http://www.hamshahrionline.ir

گردآورنده: 

کاوه ملک میرزایی