فاروج كوچك ترين شهرستان استان خراسان شمالي است كه در ناحيهي باختر استان و در كنار قوچان از استان خراسان رضوي قرار گرفته است. اين شهرستان حدود 60 هزار نفر جمعيت دارد و در۹۰كيلومتري خاور بجنورد، قرار گرفته است.
شهرستان فاروج با وسعت یك هزار و ۷۲۳كیلومتر مربع دروازه شرقی استان خراسان شمالی محسوب میشود كه در مسیر اصلی مشهد به شمال كشور قرار گرفته و از شمال و شرق به شهرستان قوچان در خراسان رضوی، از جنوب به اسفراین و از غرب به شهرستان شیروان منتهی میشود. از جاذبههای گردشگری این شهرستان میتوان به دره معروف جنگل گردو، دره معروف جنگل بادام داغیان، آبشار دره اسنجیر، سد چری، چشمه مردكانلو، مسجد كهن روستای استاد، آرامگاه شاهزاده عبدالرحمن خرق و امامزاده سلطان جعفر سیاهدشت اشاره كرد.
روستای استاد شهرستان فاروج
طبیعت بكر و بینظیر و آب و هوای با طراوت و نیز وجود چشمهسارهای متعدد در این خطه، فضایی دلنشین را برای گردشگران فراهم كرده كه میتوانند ساعات زیادی را از دیدنیهای آن دیدن كنند. مسافرانی كه از دور و نزدیك از این شهر خراسان شمالی عبور میكنند زمانی را برای خرید آجیل و تنقلات گوناگون و متنوع این شهر اختصاص میدهند، پس بی مناسبت نیست اگر فاروج به شهر "آجیلی" خراسان شمالی موسوم شده است. استقرار این شهر در مجاورت جاده اصلی شمال شرقی به شمال كشور مردمان هوشمند این منطقه را بر آن داشته تا از این موقعیت حداكثر سود را برده و و با فراهم ساختن و عرضه انواع آجیل، اقتصاد شهر خود را رونق ببخشند. این شهرستان كوچك با خشكبار، آجیل و انواع برگههای میوهاش مشهور شده است.
روستای اسفنحیر شهرستان فاروج
فاروج در حد فاصل دو منطقه تاریخی قوچان و شیروان قرار گرفته و محوطهها و بناهای تاریخی با ارزشی در این منطقه شناسایی شده است.
منبع:
روزنامه تفاهم
http://vista.ir
http://bank-maskan.com
گردآورنده:
نرگس ملک میرزایی