 |
ارسنجان |
 |
مروارید سبز ارسنجان
درشمالخاورياستانفارسواقعاست.درمنابعتاريخيوقديمينام ارسنجان آمده است. اينشهرستانازشمال به شهرستان بوانات، از غرب به شهرستان مرودشت، از جنوب به درياچه طشک و از شرق به استان يزد محدود است. مسجد جامع عتيق و تپه باستانی تل تيموريان که در روستای کوشک واقع شده است به همراه مدرسه سعيديه متعلق به دوران صفويه از جمله بناهای ديدنی و تاريخی شهرستان ارسنجان هستند. قالی بافی و گيوه دوزی از مهم ترين صنايع دستی اهالی ارسنجان و روستاهای تابعه آن است. قالی ها بيشتر توسط زنان و دختران هنرمند اين منطقه بافته می شوند. گليم و جاجيم هم در برخی از روستاها و نقاط ارسنجان توليد و عرضه می شود.
مکان های دیدنی و تاریخی
کشاورزی و دام داری
شغل اصلی ساكنين ارسنجان كشاورزی و باغ داری است و انواع غلات، حبوبات، چغندر قند و محصولات باغی از مهم ترين محصولات و فرآورده های كشاورزی منطقه ارسنجان محسوب می شود. دامداری در اين شهرستان پس از كشاورزی قرار دارد و انواع محصولات لبنی و فرآورده های دامی از جمله مهم ترين توليدات اين بخش به شمار ميآيد.
مشخصات جغرافيايي
شهرستانارسنجاندرشمالخاورياستانفارسواقعاست.اينشهرستانازشمال به شهرستان بوانات، از غرب به شهرستان مرودشت، از جنوب به درياچه طشک و از شرق به استان يزد محدود است. مركز اين شهرستان ارسنجان است كه در طول جغرافيايی 53 درجه و 18 دقيقه و عرض جغرافيايی 29 درجه و 55 دقيقه و بلندی 1638 متر از سطح دريا واقع شده است. مسيرهاي دسترسي از اين منطقه به اطراف را راه ارسنجان - سعادت شهر به طول 23 كيلومتر، راه ارسنجان - آباده طشک به طول 63 كيلومتر و راه ارسنجان - تخت جمشيد تشكيل ميدهد. از آن جا که در سال 1375 شهرستان ارسنجان جزو شهرستان مرودشت محسوب می شده است، جمعيت شهرستان به طور جداگانه برآورد نگرديده است. مردم اين شهرستان آريايی نژاد، مسلمان و شيعه مذهب بوده و زبان فارسی را با لهجه های محلی صحبت می كنند.
وجه تسميه و پيشينه تاريخي
در منابع تاريخی و قديمی نام منطقه ارسنجان آمده است. در نزهت الاخبار آمده که بلوک ارسنجان سردسير ميانه خاور و شمال شيراز به مسافت بيست و شش فرسخ، مردمش رعيت پيشه، حاصلش غله و مشتمل بر نهصد خانوار است.
منبع:
http://parsology.blogfa.com
http://www.emdadgaran.ir
http://100raz.com
گردآورنده:
کاوه ملک میرزایی |
|