برای ایرانیان پرتالی است متمرکز به جغرافیای گردشگری که این جغرافیا بستر مناسبی برای توسعه سایر بانکهای اطلاعاتی از قبیل مشاهیر و بزرگان هر شهر و بررسی آثار آنها و بانکهای اطلاعاتی مثل، خدمات و گردشگری که شامل غذاهای محلی،سوغات،صنایع دستی،بازار،صنعت،اکوتوریسم می باشد.با فرستادن عکس،سفرنامه،فیلم کوتاه،گذاشتن کامنت در آخر هر مطلب و معرفی شغل یا کار خود در آن منطقه، و با به اشتراک گذاشتن این مطالب به توسعه صنعت توریسم کشور کمک کرده باشیم
شنبه ٠٥ فروردين ١٤٠٢
جستجوی پیشرفته   جستجوی وب
گردشگری
ورود
نام کاربری :   
کلمه عبور :   
 
متن تصویر:
عضویت
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 29611
 بازدید امروز : 794
 کل بازدید : 64282569
 بازدیدکنندگان آنلاين : 1
 زمان بازدید : 0.8906
مرودشت

شهرمرودشت

نقش رستم، آرامگاه خشایارشا ، مرودشت

نقش رستم، آرامگاه خشایارشا ، مرودشت

كاوش‌های علمی و گمانه‌زنی‌هایی كه در تپه‌های مختلف جلگه مرودشت انجام گرفته است نشان می‌دهد كه هزاران سال پیش از آنكه داریوش كبیر، تپه سنگی را بر دامان كوه رحمت برای احداث كاخ‌های بزرگ خود انتخاب كند، اقوامی متمدن در دشت وسیع آن می‌زیسته‌اند. آثار برجای مانده از قبیل ظروف سفالی منقوش یا ساده و اسباب و وسائل زندگی آن دوره مؤید این نكته‌اند.ویرانه‌های استخر و تخت‌جمشید در مرودشت، بخشی از تاریخ این شهر را به نمایش می‌گذارند. آثار تاریخی باقی‌مانده از این شهرستان، علاوه‌بر آثاری از دوران هخامنشی، دوره‌های اسلامی را هم دربرمی‌گیرد.

مراكزتاریخی وباستانی

جاذبه های طبیعی

صنايع و معادن

در اطراف بخش مرودشت كان های متعدد سنگ وجود دارد. انواع كارخانه های توليد آجر و گچ و موزاييک سازی، كارخانه تهيه قند و شكر، كارخانه تهيه عصاره شيرين بيان، شركت سهامی فرش، تاسيسات مجتمع كود شيميايی و مجتمع گوشت نيز در اين شهرستان وجود دارد.  

کشاورزی و دام داری

شهرستان مرودشت دارای شرايط مساعد جغرافيايی يعنی آب فراوان و زمين حاصل خيز بوده و به همين جهت از اوضاع اقتصادی خوبی برخودار است. كشاورزی دراين بخش به صورت صنعتی و دستی و روش آبياری به شكل ديمی و آبی انجام می گيرد. اراضی وسيع كشاورزی اين شهرستان به 7 ناحيه همگن و دارای خصوصيات مشابه كه تحت پوشش 7 مركز خدمات كشاورزی دهستانی و 13 تعاونی توليد روستايی‌قرار دارند، تقسيم می شوند. در سال 1374 در اين شهرستان 215 هزار تن گندم توليد و به مراكز خريد تحويل گرديده است و توليد اين محصول در سال 81-1380 به ميزان 304 هزار تن رسيده است و به همين دليل مقام اول توليد و تحويل گندم به اين شهرستان اختصاص دارد. مرودشت دارای 170 هزار هكتار اراضی مزروعی شامل 148 هزار هكتار اراضی آبی و 22 هزار هكتار اراضی ديم است
عمده ترين محصولات زراعی منطقه را گندم آبی ، جو آبی ، شلتوک، چغندر قند، ذرت دانه ای و علوفه ای تشکيل می دهند و انواع جاليز بالاترين سطح زير كشت را به خود اختصاص داده است.چاه ها و كاريزهای متعدد آب كشاورزی منطقه را تامين می كنند. شهرستان مرودشت با توجه به توجه به وجود آب کافی از لحاظ باغ داری نيز در موقعيت مناسبی قرار دارد. انگور، سيب، بادام، گردو، هلو، زردآلو ، انار و .. در باغ های اين شهرستان توليد می شوند و مازاد آن به ديگر استانها و شهرستان ها و بعضی كشورهای حوزه خليج فارس صادر می شود. شهرستان مرودشت با توجه به وجود مراتع و چراگاه های غنی از علوفه، استعداد فراوانی در زمينه پرورش دام و طيور دارد كه اين امر موجب شده تعدادی از مردم به خصوص روستاييان به كار پرورش دام و طيور مبادرت ورزند. تعداد واحدهای دام پروری اين شهرستان بخش قابل توجهی از نيروی انسانی را به خود اختصاص داده است. تجارت و داد وستد به همراه دام داری و كشاورزی از اركان اقتصادی شهرستان مرودشت به شمار می رود. از جمله صادرات مهم اين شهرستان می توان قند و شكر، گندم، جو، تره بار، گوسفند و آجر را نام برد.  

مشخصات جغرافيايي

شهرستان مرودشت تقريبا در مركز استان فارس واقع شده است. اين شهرستان از شمال به شهرستان اقليد، از شمال خاوری به شهرستان خرم بيد، از خاور به شهرستان بوانات، از جنوب خاوری به شهرستان ارسنجان، از جنوب و جنوب باختری به شهرستان شيراز، از باختر به شهرستان سپيدان، محدود است. مركز شهرستان مرودشت در 52 درجه و 48 دقيقه طول جغرافيايی و 29 درجه و 52 دقيقه عرض جغرافيايی و ارتفاع 1595 متری از سطح دريا واقع شده است. آب‌و هوای شهرستان مرودشت معتدل است و مهم ترين رودخانه های اين شهرستان رودخانه كر و رودخانه سيوند هستندكه بسيار مهم و حياتي محسوب مي‌شوند. در سرشماری سال 1375 جمعيت شهرستان مرودشت 347338 نفر برآورد‌شده‌است. شهرستان مرودشت محل رفت و‌آمد ايل قشقايی است. ساكنان اين شهرستان آريايی نژادند و به زبان فارسی با گويش های محلی، شيرازی، تركی و قشقايی صحبت می كنند. مسيرهاي دسترسي به شهرستان مرودشت عبارت اند از:
- راه شيراز- اصفهان
- راه مرودشت – آباده به طول 233 كيلومتر
- راه مرودشت – شيراز به سوی جنوب به طول 45 كيلومتر
- راهی به سوی جنوب خاوری به طول 14 كيلومتر به بند امير
- راهی به سوی شمال به طول 12 كيلومتر كه شهر مرو دشت را به مركز دهستان را مجرد مرتبط كرده است.
- راه مرودشت – مركز دهستان كام فيروز، به سوی شمال به طول 70 كيلومتر  

وجه تسميه و پيشينه تاريخي

مرو در لغت به معنی چمن است كه در اصل به صورت مرغ و مرگ بوده و مرغزار صورت بسيار متداول آن است. در قديم علفزارها را مرغزار می گفتند، و به نظر می رسد که مرودشت نيز مانند ارژن در آن زمان جايی پوشيده از مرتع و چمن بوده است. كاوش های علمی و گمانه زنی هايی كه در تپه های مختلف جلگه مرودشت انجام گرفته است، نشان می دهد كه هزاران سال پيش از آنكه داريوش كبير، تپه سنگی را بر دامان كوه رحمت، برای احداث كاخ های بزرگ خود انتخاب كند، اقوام متمدنی در دشت وسيع آن،
می زيسته اند. آثار بر جای مانده از قبيل ظروف سفالی منقوش يا ساده، و اسباب و وسايل زندگی آن دوره، همه و همه مؤيد اين نكته اند. ويرانه های استخر در تخت جمشيد، بخشی از تاريخ اين شهر را به نمايش می گذارند. آثار تاريخی باقی مانده از اين شهرستان، علاوه بر آثاری از دوران هخامنشی، دوره های اسلامی را نيز در بر می گيرد.

منبع:

http://seeiran.ir

گردآورنده:

کاوه ملک میرزایی