21
برای ایرانیان پرتالی است متمرکز به جغرافیای گردشگری که این جغرافیا بستر مناسبی برای توسعه سایر بانکهای اطلاعاتی از قبیل مشاهیر و بزرگان هر شهر و بررسی آثار آنها و بانکهای اطلاعاتی مثل، خدمات و گردشگری که شامل غذاهای محلی،سوغات،صنایع دستی،بازار،صنعت،اکوتوریسم می باشد.با فرستادن عکس،سفرنامه،فیلم کوتاه،گذاشتن کامنت در آخر هر مطلب و معرفی شغل یا کار خود در آن منطقه، و با به اشتراک گذاشتن این مطالب به توسعه صنعت توریسم کشور کمک کرده باشیم
شنبه ٠٥ فروردين ١٤٠٢
منو اصلی
ورود
نام کاربری :   
کلمه عبور :   
 
متن تصویر:
عضویت
[فراموشی رمز توسط ایمیل]
الیگودرز

شهر الیگودرز

بررسی‌های تاریخی نشان می‌دهند، پیش از شكل‌گیری شهر فعلی الیگودرز، در محل كنونی آن شهری با همین نام وجود داشته كه به علل نامعلوم از بین رفته است. مردم این دیار، مذهب شیعه قدیم (علوی) داشته‌اند و خانقاه آن، مركز تعلیمات دینی قزلباشان و درویشان بوده است.

شاه اسماعیل صفوی در یكی از سفرهای خود از این خانقاه دیدن كرده است. در كوه‌ها و تپه‌های الیگودرز، آثاری از قبیل آجرهای مكعب مستطیل و ظروف سفالی  و فلزی مربوط به قرن هفتم هجری به دست آمده است.هسته اولیه شهر الیگودرز در درجه اول در اثر رودخانه‌ها، قناتها و  چشمه‌ها پدید آمده است.

میدان امام خمینی

عکس: http://en.wikipedia.org

موقعیت ارتباطی از عوامل مهم دیگر در ایجاد و گسترش این شهر بوده است. به طوری كه یكی از راههای مهم اصفهان به غرب كشور از فریدن، الیگودرز، گاپله و بروجرد می‌گذشت. همچنین این منطقه، نواحی بختیاری را به فلات مركزی ایران (اراك، خمین، گلپایگان، خوانسار) متصل كرده است.

 جاذبه‌های ديدنی

شهرستان اليگودرز يكي از شهرستان‌هاي استان لرستان است كه از شمال به شهرستان خمين (استان مركزی) ازنا و دورود، از خاور به فريدن و فريدون شهر (استان اصفهان)، از جنوب خاوری به فارسان (استان چهار محال و بختياری)، از جنوب به دزفول (استان خوزستان) و از باختر به خرم آباد محدود است. يش از تشکيل شهر فعلی اليگودرز، شهری با همين نام، در محل كنونی آن وجود داشته‌است که مردم آن مذهب علوی (شيعه‌قديم) داشته‌اند و قزلباشان و درويشان آن ها در خانقاهی که مرکز تعليمات دينی شهر بوده؛ پرورش می‌يافته‌اند. شاه اسماعيل صفوی در يكی از سفرهای خود از اين خانقاه ديدن كرده است. اين شهر که بقايايی از آن از قبيل آجرهای مكعب مستطيل و ظروف سفالی و فلزی (در قرن هفتم هجری) در کوه ها و و تپه های اليگودرز به دست آمده است، به دلايل نامعلومی از بين رفت. عامل اصلی تشکيل هسته اوليه شهر اليگودرز، وجود رودخانه‌ها، قنات‌ها و چشمه‌ها بوده است. عامل ديگر برای ايجاد و گسترش اين شهر، موقعيت ارتباطی آن بوده است؛ به گونه ای که يكی از راه های مهم اصفهان به باختر كشور از فريدن، اليگودرز، گاپله و بروجرد می گذشت.درنهايت متصل شدن نواحی بختياری به فلات مركزی ايران (اراك، خمين، گلپايگان و خوانسار) نيز، توسط اين منطقه بر اهميت شهر اليگودرز افزوده است.
مركز شهرستان اليگودرز از نظر جغرافيايی در 49 درجه و 41 دقيقه درازای خاوری و 33 درجه و 23 دقيقه پهنای شمالی و ارتفاع 1980 متری از سطح دريا قرار دارد. اليگودرز در 135 كيلومتری خرم آباد - مركز استان لرستان - قراردارد. آب و هوای آن معتدل و بارندگی شهر به طور متوسط 270 ميلي‌متر در سال است. مسيرهاي دسترسي به اين منطقه عبارتند از:
ـ جاده درجه يك به سوی جنوب خاوری اليگودرز ـ داران به درازای 95 كيلومتر و اليگودرز به اصفهان به درازای 233 کيلومتر
ـ راه اليگودرز ـ دورود به سوی شمال باختری به درازای 60 كيلومتر و 79 كيلومتر تا دوراهی خرم آباد ـ بروجرد.
ـ راه اليگودرز ـ خمين به درازای 52 كيلومتر.
اساس اقتصاد شهرستان اليگودرز را كشاورزي و دام‌داري تشكيل مي‌دهد. اقتصاد اليگودرز بيش تر بر پايه كشاورزی استوار است، تا جايی که باغ های ميوه و تاكستان‌ها، شهر را در ميان گرفته اند. آب مورد نياز برای كشاورزی و باغ‌داری از چشمه ها و كاريزها و چاه های ژرف شهر فراهم می شود. محصولات كشاورزی شهر عبارتند از: گندم، جو، انگور، بنشن، سيب زمينی، سويا و علوفه که از اين محصولات گندم، جو و لوبيا صادر می شوند. پرورش گوسفند، بز و گاو و توليد فراورده های دامی، به خصوص لبنيات از ديگر مشاغل اهالی اليگودرز به شمار می آيد. پرورش طيور نيز به صورت سنتی و صنعتی در اين شهرستان رواج دارد. معادن سنگ های مرمريت و چينی اين شهر به مرحله بهره برداری رسيده و محصولات معدنی آن جزو صادرات اين شهر به حساب می آيد.

اوقات شرعی
نظرسنجی
نظرسنجي غير فعال مي باشد

بازديدکنندگان اين صفحه: 33034 بازديدکنندگان امروز :  846 کل بازديدکنندگان :  64282621 بازديدکنندگان آنلاين :  3 زمان بارگزاري صفحه:  1.2969