برای ایرانیان پرتالی است متمرکز به جغرافیای گردشگری که این جغرافیا بستر مناسبی برای توسعه سایر بانکهای اطلاعاتی از قبیل مشاهیر و بزرگان هر شهر و بررسی آثار آنها و بانکهای اطلاعاتی مثل، خدمات و گردشگری که شامل غذاهای محلی،سوغات،صنایع دستی،بازار،صنعت،اکوتوریسم می باشد.با فرستادن عکس،سفرنامه،فیلم کوتاه،گذاشتن کامنت در آخر هر مطلب و معرفی شغل یا کار خود در آن منطقه، و با به اشتراک گذاشتن این مطالب به توسعه صنعت توریسم کشور کمک کرده باشیم
چهارشنبه ١٢ مهر ١٤٠٢
جستجوی پیشرفته   جستجوی وب
گردشگری
ورود
نام کاربری :   
کلمه عبور :   
 
متن تصویر:
عضویت
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 39156
 بازدید امروز : 265
 کل بازدید : 64522248
 بازدیدکنندگان آنلاين : 11
 زمان بازدید : 1.2029
بهشهر

شهرستان بهشهر 

ناحيه بهشهر كه سابقا خرگوران نام داشت توسط شاه عباس خريداري شد و به دستور وي شهري در آنجا احداث شد. ماده دولت اشرف براي تاريخ بناي اين شهر در سال 1021هجري انتخاب شد و شهر جديد، اشرف البلاد نام گرفت كه اقامتگاه شاه عباس اول در مازندران بود. بعد از احداث شهر، شاه عباس چندين هزار گرجي را به شهر اشرف كوچاند. شاه عباس هرگاه به مازندران مي آمد اشرف را به ديگر نقاط آن ترجيح مي داد. احتمالا اولين گروه نمايندگان سياسي انگلستان در اشرف البلاد به حضور شاه عباس رسيدند.

پارک ملت

 

اشرف البلاد در اثر جنگهاي داخلي  حملات تركمن ها، افاغنه و حملات سپاهيان زند صدمات فراوان ديد و به طور مكرر تخريب شد. نادر شاه هنگامي كه اعزام جنگ بالزگي ها بود مدتي را در اين شهر سپري كرد. محمد حسن خان قاجار علاقه زيادي نسبت به آن داشت و غالبا در اين شهر اقامت مي كرد، سكنه اين شهر از اقوام مختلف تشكيل شده بود، ازجمله مهاجران گرجي كه شاه عباس آن ها را از قفقاز كوچانده بود، همچنين گروهي از خانواده هاي طالشي لنگران كه از سواحل درياي خزر آمده بودند و جمعي هم از ثات ها كه يكي از قبايل ايراني بود. بهشهر امروزي، شهري زيبا  و جذاب است كه آثار طبيعي و تاريخي فراوان دارد.

 مراكز ديدني و تاريخي

شهرستان زيباي بهشهر يكی از شهرستان های استان مازندران است كه از شمال به خليج ميان كاله، از خاور به شهرستان كردكوي، از جنوب به دامنه های البرز وشهرستان دامغان و از باختر به شهرستان ساری و نكا محدود می‌شود. بهشهر به سبب آب و هواي بسيار مطلوب خود همواره مورد نظر شاهان و خوانين محلي بوده و وجود كاخ‌هاي متعدد در اين منطقه‌ي ديدني از استان مازندران‌؛ گواهي براي اين ادعاست. ناحيه بهشهر كه در سابق «خرگوران» نام داشت توسط شاه عباس خريداری شد و در سال 1021 هجری به دستور وی شهری در آن جا احداث شد. اين شهر جديد، «اشرف البلاد» نام گرفت كه اقامت گاه شاه عباس اول در مازندران بود. «اشرف البلاد» در اثر جنگ های داخلی، حملات تركمن ها، ‌افغان ها و حملات سپاهيان زند صدمات فراوان ديد و به طور مكرر تخريب شد. نادر شاه زمانی كه عازم جنگ با لزگی ها بود مدتی را در اين شهر سپری كرد و محمد حسن خان قاجار نيزعلاقه زيادی به اين منطقه داشت و غالبا در اين شهر اقامت می كرد. مهاجران گرجی كه شاه عباس آن ها را از قفقاز كوچانده بود و گروهی از خانواده های طالشی لنكران كه از سواحل دريای مازندران آمده بودند و جمعی از تات ها كه يكی از قبايل ايرانی بودند سكنه اين شهر را تشکيل می‌دهند. بهشهر امروزی، منطقه‌اي زيبا و جذاب است كه ‌از آثار تاريخی و طبيعی متعددي برخوردار است. مركز اين شهرستان از نظر جغرافيايی در 53 درجه و 33 دقيقه ی درازای خاوری و 36 درجه و 43 دقيقه ی پهنای شمالی قرار دارد. نزديك‌ترين شهرستان به آن ساری، در فاصله 49 كيلومتري و فاصله آن تا تهران 326 كيلومتر است. بهشهر از لحاظ جغرافيايی در مكان حاصل‌خيزی واقع شده و داراي كشاورزی غنی‌است.از محصولات كشاورزی اين منطقه می توان برنج، گندم، جو، پنبه، باقلا، توتون، تخمه آفتاب‌گردان، ‌هندوانه، چيت، كاموا، ‌نئوپان، روغن نباتی، ميز و صندلی چوبی و آرد را نام برد. در اين شهرستان انواع صنايع نيز وجوددارندوازمهم‌ترين آن‌ها مي‌توان صنايع غذايی، صنايع‌مبل‌سازی، صنايع‌كائوچويی، صنايع‌فلزی، صنايع نساجی، صنايع چوب، صنايع چاپ و انتشار و صنايع غير فلزی را نام برد. مسيرهای ارتباطی اين منطقه از سمت خاور، بهشهر – كردكوی به درازای 55 كيلومتر و از طرف باختر، بهشهر – ساری به درازای 46 كيلومترهستند. راه آهن سراسری تهران – بندر تركمن نيز از ميان شهر بهشهر عبور مي‌ كند. آبشار زنگت در روستای زنگت بهشهر. تپه كش، درياچه عباس آباد، غار كمربند (هوتو)،كاخ چشمه عمارت، کاخ صفی آباد، عمارت و باغ صفوی (باغ شاه) و كاخ عباس آباد تنها برخي از مهم‌ترين مناطق ديدني و تاريخي شهرستان بهشهر به شمار مي‌آيند.

منابع:

http://hamshahrionline.ir

http://behshahr1.blogfa.com

گردآورنده:  فتح الله دیانی