35
برای ایرانیان پرتالی است متمرکز به جغرافیای گردشگری که این جغرافیا بستر مناسبی برای توسعه سایر بانکهای اطلاعاتی از قبیل مشاهیر و بزرگان هر شهر و بررسی آثار آنها و بانکهای اطلاعاتی مثل، خدمات و گردشگری که شامل غذاهای محلی،سوغات،صنایع دستی،بازار،صنعت،اکوتوریسم می باشد.با فرستادن عکس،سفرنامه،فیلم کوتاه،گذاشتن کامنت در آخر هر مطلب و معرفی شغل یا کار خود در آن منطقه، و با به اشتراک گذاشتن این مطالب به توسعه صنعت توریسم کشور کمک کرده باشیم
سه شنبه ١١ مهر ١٤٠٢
منو اصلی
ورود
نام کاربری :   
کلمه عبور :   
 
متن تصویر:
عضویت
[فراموشی رمز توسط ایمیل]
شازند

شهرستان سربند (شاه زند)

شازند دهي بود كه به آن "ادريس آباد" مي گفتند و هم زمان با عبور راه آهن سراسري از كنار آن، شازند نامگذاري شد . در گذشته هاي دور، در نزديكي ادريس آباد شهري به نام كرج ابودلف وجود داشته كه جزو ايالات اصفهان بوده است. اين شهر با هجوم هاي متعدد و به مرور زمان تخريب و ويران گشته و آثار آن در نزديكي آستانه هنوز هم باقي مانده است.

نمایی از شهر شاه زند

عکس: http://fa.wikipedia.org

مراكز ديدني

صنايع و معادن

مهم‌ترين صنعت منطقه وجودكارخانه‌پتروشيمی و وجود پالايشگاه نفت است. در پی ايجاد كارخانه قند شازند كشت چغندرقند در اين منطقه گسترش فراوانی يافت. معدن سنگ ساختمانی و شن و ماسه نيز از مهم ترين معادن اين شهرستان محسوب می شوند. بازرگانی شهرستان سربند در ارتباط با مشاغل عمده آن می باشد. صادرات اين شهرستان را انواع فرآورده های كشاورزی، مرغ، گوشت، سنگ ساختمانی، شن و ماسه تشكيل می دهند. 

کشاورزی و دام داری

اساس اقتصاد شهرستان شازند را دام‌داری و كشاورزی به صورت سنتی و صنعتی تشكيل می دهند. آب كشاورزی اين منطقه از كاريزها، چشمه ها، رودها و چاه های ژرف تأمين می‌شود. ازعمده‌ترين محصولات كشاورزی اين شهرستان می توان گندم، جو، چغندرقند، بنشن، تره بار، آلبالو، گيلاس، گوجه، آلو، ‌زردآلو، ‌شليل، ‌سيب، انگور و …را نام برد. دام‌داری و دام‌پروری شامل پرورش گوسفند، ‌بز، گاو و طيور است. دام و فرآورده‌های دامی، گوشت و مرغ از توليدات اين بخش به شمار می روند.  

مشخصات جغرافيايي

شهرستان شازند از شهرستان های استان مركزی است كه ازشمال به شهرستان اراك، از جنوب به بخش مومن آباد (استان لرستان)، از خاور به شهرستان محلات و از باختر به شهرستان بروجرد (استان لرستان) محدود است. شهر سربند مركز شهرستان سربند از نظر جغرافيايی در 49 درجه و 25 دقيقه‌ی درازای خاوری و 33 درجه و 56 دقيقه ی پهنای شمالی و ارتفاع 1920 متری از سطح دريا واقع است. شازند در 35 كيلومتری جنوب باختری اراك و در مسير جاده مالمير – اراك در انتهای دشت شازند قرار دارد که به واسطه موقعيت خاص طبيعی خود چشمه ها و رودهای فراوانی در آن روان است. آب و هوای اين شهرستان معتدل و نسبتا سرد و نيمه خشك است. اين شهرستان در مسير راه آهن سراسری و 15 كيلومتری جنوب راه اصلی اراك – بروجرد قرار دارد كه فاصله اش با اراك 35 كيلومتر و با بروجرد 85 كيلومتر برآورد مي‌شود. 

وجه تسميه و پيشينه تاريخي

سربند(شازند) دهی بود كه به آن «ادريس آباد» می گفتند و هم زمان با عبور راه آهن سراسری از كنار آن، سربند نام‌گذاری شد. در گذشته های دور، شهر «كرج ابو دلف» در نزديكی «ادريس آباد» جزء ايالات اصفهان بوده که با هجوم های متعدد به مرور تخريب و ويران گشته و آثار آن در نزديكی آستانه هنوز هم باقی مانده است. سربند به علت جايگاه مناسب و از حيث داشتن راه های ارتباطی و راه آهن گسترش يافته است.
 

اوقات شرعی
نظرسنجی
نظرسنجي غير فعال مي باشد

بازديدکنندگان اين صفحه: 34062 بازديدکنندگان امروز :  8066 کل بازديدکنندگان :  64521792 بازديدکنندگان آنلاين :  8 زمان بارگزاري صفحه:  1.2684