 |
عجب شير |
 |
شهرستان عجبشير

بندر رحمانلو
موقعيت جغرافيايي و اقليمي: شهرستان عجبشير با مساحت 44/738 كيلومتر مربع از شمال به شهرستانهاي اسكو و آذرشهر، از شرق به شهرستان مراغه از غرب به درياچه اروميه و از جنوب به شهرستانهاي بناب محدود است. اين شهرستان در موقعيت 37 درجه و 42 دقيقه عرض شمالي و 46 درجه و 20 دقيقه طول شرقي واقع شده است. اين شهرستان در منطقه كوهستاني واقع شده و داراي تابستانهاي معتدل و زمستانهاي سرد و برف ميباشد. و ارتفاع اين شهرستان از سطح آزاد دريافت 77/147 متر بوده و داراي زمينهاي حاصلخيز و پرمحصول و مستعد كشاورزي ميباشد و قسمتي از اراضي در نواحي درياچه اروميه در منطقه شورهزار و پست واقع شده است. از ارتفاعات مهم اين شهرستان ميتوان به كوه قوزلوجه (قزلجه) در قسمت شمال غربي به ارتفاع 2615 متر اشاره كرد.
دیدنی های عجب شیر:
خصوصيات فرهنگي: زبان رايج محلي اين شهرستان آذري بوده و اهالي آن مسلمان و شيعه اثني عشري هستند. هيچ يك از اقليتهاي مذهبي در اين شهرستان سكونت نداشته و اين شهرستان داراي مراكز آموزش عالي (دانشگاه آزاد اسلامي و پيام نور) ميباشد. اهالي اين منطقه به باورها و اعتقادات مذهبي پايبندي خاصي دارند به طوري كه برگزاري مراسمات و آييننامههاي مذهبي اين شهرستان شهرت عامه دارد. در سطح اين شهرستان هنرهاي دستي و سنتي به صورت معمول رواج دارد كه ميتوان به گليمبافي و جاجيمبافي و سوزندوزي اشاره كرد.
جمعيت: براساس نتايج سرشماري عمومي نفوس و مسكن در سال 1375، اين شهرستان 59110 نفر بوده و در سرشماري عمومي آبانماه سال 1385، جمعيت شهرستان در حدود 84841 نفر برآورد شده است.
تقسيمات كشوري: شهرستان عجبشير در سال 1380 تأسيس و براساس آخرين تقسيمات كشوري سال 85، از 2 بخش مركزي و قلعهچاي تشكيل يافته و داراي 4 دهستان بوده، به طوري كه 2 دهستان ديزجرود غربي به مركزيت روستاي شيشوان و دهستان خضرلو به مركزيت روستاي خضرلو در تابعيت بخش مركزي و 2 دهستان ديزجرود شرقي به مركزيت روستاي جوان قلعه و دهستان كوهستان به مركزيت روستاي ينگجه در تابعيت بخش قلعهچاي قرار دارند. اين شهرستان از يك شهر به نام عجبشير و تعداد 42 روستا تشكيل يافته است.
منبع:
http://www.ostan-as.gov.ir
http://www.adjabshir.blogfa.com
گردآورنده:
کاوه ملک میرزایی |
|